Linkuri accesibilitate

Controlorii de trafic aerian din Europa anunță că vor intra în grevă. Mii de zboruri ar putea fi întârziate sau anulate


Călătoriile cu avionul ar putea fi afectate, în această vară, de greva controlorilor aerieni.

Controlorii de trafic aerian din întreaga Europă au anunțat că vor intra în grevă. Decizia lor afectează peste 12.600 de zboruri pe zi, unul din trei vara aceasta, și ar putea duce la întârzieri sau anulări în decursul următoarelor luni.

Angajații companiei Eurocontrol, care gestionează spațiul aerian european, sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

Primele greve ar putea începe încă din 10 iulie și vor afecta aeroporturile cele mai mari din Europa. Reprezentanții Eurocontrol au declarat că greva ar putea fi declanșată oricând în următoarele șase luni și nu au anunțat o dată anume.

Impactul grevelor ar fi „masiv și extrem de perturbant”, a declarat o sursă din industrie, care spune că cel puțin un sfert dintre zboruri vor avea întârzieri. Nu există un plan în cazul unei greve totale a controlorilor.

În iunie, mai multe companii aeriene au avut zboruri întârziate sau chiar anulate din pricina grevei controlorilor aerieni din Franța.

Angajații mai multor aeroporturi din Europa au anunțat greve, precum și cei din alte sectoare ale transportului public. Multe dintre aceste greve au fost deja anulate în urma negocierilor cu sindicatele.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG