Linkuri accesibilitate

Grindeanu critică poziția PSD față de starea de alertă. „Nu faci politică pe sănătatea oamenilor”


 Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu, acum șef al ANCOM, a criticat marți jocul făcut de PSD cu privire la starea de alertă, prelungită chiar marți de guvern și contestată de PSD.

„Cred că în acest moment specialiștii trebuie să vorbească dincolo de bătălia politică. Totodată, lumea nu mai ține cont de ce a fost în martie, aprilie, mai, când s-au respectat măsurile. Acum e greu să oprești oamenii. Singura modalitate este să se continue să se respecte regulile: distanțare, igienă. Altfel, suntem într-o stare normală. Lumea a revenit la normal. Nu am înțeles poziția PSD pe acest subiect. Nu știu ce s-a întâmpla până vineri. Votează, nu votează. E o capcană în care a căzut PSD. Aici nu e loc de joc politic. Nu faci politică pe starea de sănătate a oamenilor. Cred că s-a greșit la început când PSD a vrut să fie actor. Aici trebuiau să vorbească specialiștii. Cred că asta este abordarea corectă”, a spus Sorin Grindeanu într-un interviu acordat Digi 24.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, în debutul ședinței de guvern adoptarea unei hotărâri privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României în contextul pandemiei de coronavirus.

Prelungirea stării de alertă nu beneficiază însă și de sprijinul majorității din Parlament unde PSD, ALDE și Pro România nu sunt de acord cu prelungirea ei pentru 30 de zile.

Comitetul Executiv al PSD a decis, luni, ca starea de alertă să fie prelungită pentru doar încă 15 zile, dar cu anumite condiții, liderii social-democrați fiind convinși că este nevoie de această perioadă intermediară până la ridicarea tuturor restricțiilor.

Parlamentul are la dispoziție 5 zile pentru a discuta și vota solicitarea de prelungire a stării de alertă.

XS
SM
MD
LG