Linkuri accesibilitate

Grindeanu: PSD a pierdut 60% din votanți. Am făcut praf partidul în trei ani


Fostul premier Sorin Grindeanu a vorbit organizației PSD Timiș despre picajul PSD.
Fostul premier Sorin Grindeanu a vorbit organizației PSD Timiș despre picajul PSD.

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la Timișoara, că PSD a pierdut în trei ani aproximativ 60% dintre votanți și că această cădere este generată în primul rând „de greșeli personale, de greșeli de management, de autism politic și de orbire strategică”, conform Mediafax.

„Din punctul meu de vedere, PSD-ul a fost adus într-o situație dificilă. Nu mai avem forță, în aproximativ 3 ani am pierdut aproximativ 60% din votanți. Începem să nu mai contăm în lupta politică decât prin majoritatea parlamentară, dar este tot mai greu să menținem acest echilibru. (...) Această cădere nu este generată de forțe ale evoluției istorice, este generată în primul rând de greșeli personale, de greșeli de management, de autism politic și de orbire strategică”, a spus Grindeanu.

Fostul premier PSD a mai arătat că PSD a guvernat cu creștere economică și a avut la dispoziție resurse, fără să aibă o opoziție puternică, în afară de președintele Klaus Iohannis. „Trebuie o analiză cinstită, corectă și pentru prima dată o analiză care să aibă urmări serioase asupra organizării partidului”, a apus Sorin Grindeanu.

El susține însă că nu se poate da vina pe un singur om, adică pe Liviu Dragnea, care, spune Grindeanu, „a avut greșelile lui, dar a făcut și lucruri bune pentru partid”.

„Dacă am constatat că am făcut praf partidul în 3 ani, urgența este să facem altceva, să căutăm să eliminăm cauzele. Nu putem să nu vorbim despre vinovății, dar nu are rost să rămânem în această fază deoarece unul din mecanismele cele mai importante prin care un singur om a răspuns de partid timp de aproximativ trei ani a fost răspândirea neîncrederii între noi, a fost ca un virus și ne vom lupta mult să eliminăm acest virus”, a spus Grindeanu despre perioada Dragnea.

„Mie mi se pare că mult mai grav a fost altceva, a fost tăcerea vinovată a majorității dintre noi. Și acele majorități tranzacționate în care mulți dintre noi am adus în guvernele care s-au succedat oameni îndoielnici, fără experiență și care au adus grave prejudicii de imagine partidului. Cei mai mulți își dădeau seama că nu e corect ceea ce se întâmplă, dar pentru interese punctuale sau de frică nu au acționat. Când unii au încercat să se revolte, în general au fost trădați de ceilalți. Nu merităm niciunul dintre noi medalii, deoarece nu am reușit să readucem normalitatea în PSD, iar după plecarea forțată a lui Liviu Dragnea, deriva partidului a continuat”, a mai spus Sorin Grindeanu.

La Conferinţa de alegeri a PSD Timiș, Sorin Grindeanu a participat alături de președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi de secretarul general Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu vrea o nouă componență a CEx

Președintele interimar al PSD a anunțat că intenționează reformarea Comitetului Executiv al partidului, pentru ca din această structură să facă parte și primarii de mari municipii și președinții de consilii județene.

„Acum realizez foarte bine, acel Comitet Executiv, ca să nu dăm vina pe o singură persoană, dumneavoastră v-a furat totul. Cea mai lovită organizație a fost a dumneavoastră. (...) Modificările propuse la statut, nu numai schimbarea numelui Comitetului Executiv, schimbarea structurii CEx din care să facă parte, alături de președinții de organizații, primarii de mari municipii și președinții de Consilii Județene, astfel încât forul să fie cât mai larg și niciodată să se mai întâmple ce s-a întâmplat. Nu mai putem păcăli pe nimeni că vom face niște modificări pe ici pe colo, dar de fapt nu modificăm nimic”, a declarat, la Timișoara, Marcel Ciolacu.

XS
SM
MD
LG