Linkuri accesibilitate

Moise Guran, 2015: intrarea jurnaliștilor în politică e o indecență


Jurnalistul Moise Guran, mai intransigent în urmă cu cinci ani față de colegii de presă care optau pentru politică
Jurnalistul Moise Guran, mai intransigent în urmă cu cinci ani față de colegii de presă care optau pentru politică

În urmă cu cinci ani, jurnalistul Moise Guran era necruțător cu jurnaliștii care optau pentru politică. El spunea că nu detestă nimic mai mult decât „un jurnalist care-și abandonează meseria pentru a intra în politică” și că jurnaliștii care fac acest pas comit o indecență față de profesie, față de ei înșiși și față de public.

„(...) vă spun doar atât: nu detest nimic mai mult decât detest un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică.

E o indecență în sine față de ea (de meserie), față de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri în meseria lor de bază) dar este și o trădare față de public.

Daca ești jurnalist și vrei să candidezi undeva, mai bine iei o pauză, câțiva ani, să nu te mai asocieze lumea cu ceea ce ai făcut înainte”, scria în octombrie 2015 jurnalistul Moise Guran pe pagina sa de Facebook.

Moise Guran a participat, miercuri seară, la ședința Biroului Național al Uniunii Salvați România (USR), ocazie cu care și-a exprimat intenția de a se înscrie în partid, renunțând la profesia de jurnalist.

XS
SM
MD
LG