Linkuri accesibilitate

Guvern: Peste un milion de români vor primi măști gratis


Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Guvernul a alocat peste 150 de milioane de lei pentru achiziția de măști de protecție, de care vor beneficia peste 1,1 milioane de persoane care nu-și permit să și le cumpere, a anunțat premierul Ludovic Orban, joi, la începutul ședinței de guvern.

„După cum știți, hotărârea parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existența, pentru că distribuirea de măști către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii și Poștă, dar în baza hotărârii a fost mandatat guvernul, prin ministerul Sănătății”, a anunțat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de guvern de joi.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că are pregătită Ordonanța de Urgență prin care se vor aloca 150 de milioane de lei pentru achiziția de măști, ce vor fi acordate unui număr de peste 1,1 milioane de români.

Măștile vor fi acordate în baza datelor centralizate de administrațiile locale, iar distribuția lor va fi făcută de Direcțiile de Sănătate Publică.

„Vă rog să trecem pe lista suplimentară Ordonanța de Urgență a guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale, necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din fondul de rezervă bugetar aflat la dispoziția guvernului”, a spus Nelu Tătaru.

În replică, premierul a spus că bugetul MS va fi suplimentat cu 150 de milioane de lei.

„La o mască care e până în doi lei, la un număr de beneficiari de aproximativ 1,1 milioane (...) Trebuie operaționalizată distribuția cu viteză maximă. Aici Ministerul Muncii trebuie să se uite cu mare atenție să nu omitem vreo categorie”, a adăugat premierul Ludovic Orban.

Citește și:

Unde poate duce votul de ieri, când Parlamentul a modificat o hotărâre de Guvern. Puterea Guvernului și statutul amenzilor pentru măști

XS
SM
MD
LG