Linkuri accesibilitate

Adaosul comercial pentru 14 alimente de bază va fi plafonat. Avertismentul Consiliului Concurenței


Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care reduce adaosul comercial practicat de producători și comercianți la 14 dintre alimentele de bază. Roșiile sunt pe lista de produse agricole și alimentare vizate de OUG. (Imagine generică)

Guvernul va reduce prețurile alimentelor de bază prin micșorarea adaosului comercial practicat de producători și comercianți la 14 dintre ele, după ce a adoptat joi Ordonanța de Urgență (OUG) propusă de premierul PSD Marcel Ciolacu.

„Mă bucur că adoptăm prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază, astfel creștem puterea de cumpărare a românilor. Le mulțumesc și marilor retaileri, au fost un partener onest și corect și am avut sentimentul că lupta împotriva creșterii prețurilor este un obiectiv comun”, a declarat premierul Marcel Ciolacu vineri, la Palatul Victoria.

Premierul Marcel Ciolacu: Stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază.
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:53 0:00

Procesatorii nu vor putea pune mai mult de 20% adaos comercial, distribuitorii maximum 5%, iar retailerii maximum 20% după ce vor elimina costurile proprii.

Ciolacu a anunțat și o schemă de sprijin pentru procesatorii de alimente de 600 de milioane de euro sub formă de garanții de stat pentru credite și de investiții în unități de producție.

Consiliul Concurenței avertizează asupra riscului de a produce un „efect contrar”

Consiliul concurenței spune că măsura luată vineri de Guvern ar putea duce la scăderea prețului alimentelor de bază dar a lansat o serie de avertismente privind implementarea și metoda de determinare a costului de producție, potrivit documentului de avizare remis Ministerului Agriculturii și publicat de agrointel.ro.

De asemenea, Consiliul Concurenței critică „lipsa unor analize la nivel de sector care să confirme că limita maximă de adaos este una potrivită și nu va conduce la un efect contrar”.

Ce spune Consiliul Concurenței:

  • lipsa unor prevederi similare cu privire la aplicabilitatea restricțiilor pentru produsele provenite din import, de la persoane juridice care nu sunt înregistrate în România (pentru produse procesate în afara teritoriului național);
  • modalitatea de implementare a cotei de adaos comercial cumulat pe întreg lanțul de distribuție, de maximum 5%, poate fi dificil de implementat, odată ce actorii de la acest nivel nu cunosc informații sensibile referitoare la adaosul aplicat de concurenții acestora; o posibilă urmare a acestei prevederi ar putea fi şi transparentizarea excesivă a pieţei, la nivelul celor mai sensibile caracteristici, respectiv preț, cost, adaos comercial, care poate amplifica efectele negative asupra pieței;
  • lipsa unor precizări concrete referitoare la modul sau metoda de determinare a costului de producție, cu efecte directe asupra implementării măsurilor legislative. Fixarea unui nivel de adaos, fie și maxim, care nu este considerat optim de către furnizori, poate genera dificultăți în aprovizionarea pieței interne şi un efect contrar scopului urmărit.
  • lipsa unor analize la nivel de sector care să confirme că limita maximă de adaos este una potrivită și nu va conduce la un efect contrar, de creștere a prețurilor produselor în cauză sau a altor produse din aceeași categorie, printr-un efect de compensare. În această situație, Consiliul Concurenței ar fi considerat utilă realizarea unei evaluări de impact ex ante care să evidențieze măsura în care implementarea Proiectului de OUG va contribui la scăderea preconizată a prețurilor. Având în vedere însă constrângerile de timp, Consiliul Concurenței consideră oportună realizarea unei analize ex post care sa evalueze rezultatele și proporționalitatea cu scopul urmărit a măsurii, precum şi să identifice, dacă este cazul, soluții alternative.
  • adaosul de maxim 20% la costul de producție, în cazul procesatorilor, respectiv maxim 5% și 20% față de prețul de achiziție, în cazul distribuitorilor și, respectiv, al comercianților, comportă, de asemenea, riscuri în sensul în care pot conduce la o aliniere a operatorilor la plafonul maxim și la o creștere a prețurilor la nivelul consumatorilor finali.”, arată analiza Consiliului Concurenței.

Conflict între PSD și PNL pe tema modalității de reducere a prețurilor

Modul în care este gândită reducerea prețului la alimente a fost motiv de contradicții între premier și ministrul PNL al Finanțelor.

În timp ce premierul PSD Marcel Ciolacu a susținut ordonanța așa cum a fost adoptată, adică prin reducerea adaosului, ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, a spus că preferă să reducă din taxa pe valoare adăugată (TVA).

„Există o recomandare a Comisiei Europene să avem doar două praguri de TVA. Nu ştiu, am văzut foarte des în spațiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunț oficial că acest lucru nu se poate”, a transmis prim-ministrul în urmă cu o zi și a insistat asupra propriei viziuni.

„Eu nu vorbesc de preţuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu și o schemă aplicată pe întreg lanţul şi voi veni cu această schemă în Guvernul României, indiferent dacă vorbim de acord.”

Contradicțiile din spațiul public și faptul că nu există o linie comună în Guvern și în Coaliție sunt dovada diletantismului, acuză Florin Cîțu, fostul premier și lider PNL, care face opinie separată de multe ori, mai ales pe temele economice, inclusiv în propriul partid.

„Adevărata problemă este deficitul bugetar mai mare față de 2021, când eram în mijlocul pandemiei. Când nu ai soluții, încerci să faci diversiuni”, a declarat el în urmă cu o zi.

„Până în momentul în care Ciolacu nu va accepta că economia României este distrusă, o creștere de 0,1% pe primul trimestru, cu inflație, dobânzi mari și deficit bugetar mare, nu ai cum să găsești soluții. Văd că se joacă tot cu intervenții în economie și cu tot felul de prostii. Cu aceiași oameni și aceleași măsuri nu poți obține alte rezultate”, conchide Florin Cîțu.

Europa Liberă a intrat în posesia proiectului de OUG privind reducerea prețurilor alimentelor de bază.

Potrivit actului normativ, se limitează adaosurile comerciale practicate în mod specific asupra produselor prevăzute în anexă pentru o perioadă de 90 de zile de la data intrării în vigoare, după cum urmează:

a) cota de adaos comercial practicată de procesator poate fi de maxium 20%, față de costul de producție al produsului, calculat potrivit reglementărilor contabile în vigoare, în care sunt incluse cheltuielile directe și indirecte;

b) cota de adaos comercial practicată în mod cumulat pe întreg lanțul de distribuție, indiferent de numărul distribuitorilor de pe lanț, poate fi de maximum 5%, față de prețul de achiziție la care se adaugă cheltuielile operaționale;

c) cota de adaos comercial practicată de comerciant la vânzarea cu amănuntul și cash&carry poate fi de maximum 20%, față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile directe și indirecte ale comerciantului; în cota de adaos comercial de maximum 20% vor fi incluse și remizele și risturnele, prevăzute în Legea privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Adaosurile comerciale se aplică la valoarea fără TVA a produselor agricole și alimentare prevăzute în anexa la prezenta ordonanță de urgență.

Măsura cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor se aplică tuturor persoanelor juridice înregistrate în România, indiferent de forma de organizare, pe întreg lanțul de producţie, import, comerț intracomunitar, distribuţie şi vânzare cu amănuntul, pentru produsele agricole și alimentare descrise în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.

Operatorii economici care nu respectă prevederile riscă amenzi cuprinse între 100.000 lei și 2.000.000 lei.

Lista de produse agricole și alimentare vizate de OUG

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități

2. Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%

3. Brânză telemea din lapte de vacă vrac

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

5. Făină albă de grâu ”000” 1 Kg

6. Mălai 1 kg

7. Ouă de găină calibrul M 10 buc.

8. Ulei de floarea-soarelui 1L

9. Carne proaspătă pui (carne pui, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard)

10. Carne proaspătă porc (carne porc, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc)

11. Legume proaspete vrac (legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia)

12. Fructe proaspete vrac (fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă)

13. Cartofi proaspeți albi vrac

14. Zahăr alb tos 1 Kg

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG