Linkuri accesibilitate

Guvernatorul Lombardiei vrea armata în stradă pentru a ţine oamenii în case


Vehicule militare pe străzile orașului Bergamo din Italia

În condițiile în care Italia a depășit China ca număr de decese din cauza infecției cu coronavirus, autoritățile locale din Lombardia, cea mai afectată regiune din țară, cere măsuri dure pentru a asigura limitarea extinderii pandemiei.

Guvernatorul Attilio Fontana a solicitat ca armata să iasă pe străzile din Lombardia pentru a se asigura că populația va respecta carantină decretată la nivel național și va rămâne în izolare la domiciliu.

Prezenţa militarilor are un mare efect de descurajare, un om se gândeşte de două ori înainte să iasă pe stradă când vede o patrulă a armatei", a declarat guvernatorul regiunii Lombardia pentru postul de radio Mattino Cinque, citat de Agerpres.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 3.405 morţi în Italia, cu 427 de decese în plus faţă de miercuri, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 41.035, au anunţat joi seară autorităţile italiene.

În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 427 de decese, astfel că bilanţul total a ajuns la 3.405 morţi în Italia, mai mult decât în China, unde sunt 3.245 de decese. În intervalul anterior de 24 de ore, în Italia se înregistraseră 475 de morţi.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG