Linkuri accesibilitate

Guvernul Dăncilă vrea să majoreze salariul minim cu 100 de lei. Orban: ”Mai era cineva prin 1989 care dădea câte 100 de lei”


 Premierul Viorica Dăncilă & PSD
Premierul Viorica Dăncilă & PSD


Hotărârea de guvern, dată pe ultima sută de metri până la învestirea viitorului cabinet și în plină campanie electorală, va fi pusă miercuri în transparență decizională, a declarat Mihai Budai. Informația a fost confirmată și de premierul demis Viorica Dăncilă, potrivit ziare.com.

”Am luat decizia aseară, într-o discuție cu doamna premier și cu domnul ministru Teodorovici, ca mâine dimineață (miercuri - n.red.) să punem în transparență publică o hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, așa cum scrie în programul de guvernare", a anunțat Budai, aflat la Botoșani la o întâlnire electorală cu primarii PSD.

Argumentul lui Budai pentru această decizie se referă la faptul că viitorul guvern va tăia salariile. De altfel, aceasta este principalul slogan de campanie al PSD.

La întâlnirea electorală de la Botoșani, Budai a marșat și el în direcția asta: ”Haideți să vedem ce ne pregătesc, și aici lucrăm cu materialul clientului: ei spun așa - 'nu tăiem pensiile', și eu îi cred că doar sunt prostul lor. Ei spun 'nu tăiem salariile, dar facem impozitare progresivă'. Domnul premier desemnat a spus săptămâna trecută că scutirile de impozit date de către Viorica Dancilă și de către guvernul PSD sunt niște tertipuri (…) Pe cine vor acești oameni să dea afară? Pe salvatorii de la ISU, pe cei de la jandarmi, pe profesori și pe medici?", a spus Marius Budai.

În replica la această inițiativă, premierul desemnat, Ludovic Orban, a amintit de ”cineva” care mai dădea câte o sută de lei ( referirea este la Nicolae Ceaușescu- în ziua de 21 decembrie, la mitingul organizat de PCR în Piața Palatului, fostul dictator promitea din balconul Comitetului Central că va da câte 10 lei studenților și 100 de lei pensionarilor. n.red)

"Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu... Băieșii ăștia nu înțeleg, oamenii ăștia nu înțeleg că ei au fost demiși prin moțiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care e în funcțiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament", a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Începând cu 1 ianuarie 2019, salariul minim brut pe țară este 2.080 de lei.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG