Linkuri accesibilitate

Guvernul nu relaxează restricțiile impuse de duminică


Guvernul precizează că nu va relaxa restricțiile.
Guvernul precizează că nu va relaxa restricțiile.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, luni, că o relaxare a restricțiilor ar fi posibilă dacă nivelul noilor îmbolnăviri cu COVID-19 scade. Acest lucru ar fi strâns legat de modul în care se desfășoară campania de vaccinare.

El a explicat că aglomerațiile din magazine nu ar avea loc dacă telemunca și programul alternativ de lucru ar fi aplicate cum trebuie. Inclusiv la nivelul instituțiilor de stat. „Închiderea magazinelor la ora 18:00 este o măsură corelată cu interdicția circulației după ora 20:00, ca oamenii să poată ajunge acasă”, a spus Raed Arafat.

Situația nu este stabilă”, a avertizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, iar incidența ar putea crește în București.

Restricțiile trebuie menținute
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:51 0:00

Și Guvern a transmis, luni, că în acest moment nu este prevăzută revizuirea restricțiilor pentru perioada imediat următoare, aceasta depinzând însă de rata de infectare la nivelul localității unde se aplică.

„​Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității”, se arată într-un comunicat de la Guvern, citat de Hotnews.ro.

În aceeași informare se arată că, deocamdată, sunt la nivel de discuție măsuri care să permită desfășurarea unor tipuri de activități, că nu sunt adoptate decizii în acest sens și acestea nu vizează perioada imediat următoare. „La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, se arată în comunicat.

Precizările vin în contextul în care luni au apărut mai multe informații potrivit cărora Executivul ar vrea să renunțe la măsura închiderii magazinelor de la ora 18.00 în localitățile cu rata de infectare mare.

XS
SM
MD
LG