Linkuri accesibilitate

Guvernul PNL intră în linie dreaptă. Ce nume sunt vehiculate pentru viitorul cabinet


Ludovic Orban, the president of the National Liberal Party

Viitorul prim-ministru al guvernului PNL, probabil minoritar și unicolor, va fi mai mult ca sigur Ludovic Orban. Așa că în partid e fierbere mare, se fac și desfac liste cu miniștri, care însă trebuie să aibă aprobarea președintelui Iohannis, au spus pentru Europa Liberă surse liberale.

Discuțiile nu sunt chiar la început, dar avansează greu. Cu toate acestea câteva nume care sunt date ca sigure pentru viitorul cabinet. E vorba de Raluca Turcan, pentru portofoliul Educației, de Robert Sighiartău la Dezvoltare Regională, minister prin care circulă cei mai mulți bani, Florin Câțu la Finanțe și Ovidiu Raețchi la Apărare. Pentru acest portofoliu (sau pentru cel al Internelor) a mai fost vehiculat și numele lui Rareș Bogdan, dar acesta a fost ales europarlamentar și nu ar fi dispus să plece de la Bruxelles.

Alte nume care ar fi destul de sigure sunt cele ale lui Virgil Popescu la Economie și Dan Vîlceanu la Muncă.

Cele mai mari discuții le generează portofoliul Justiției, pentru care ar fi în joc Ion Cupșa, membru în comisia juridică de la Camera Deputaților, și Dan Vâlceanu, avocat de meserie și care conduce în partid departamentul juridic.

În PNL sunt însă voci care susțin că cei vehiculați nu au experiență în administrație și nu au condus în viața lor niciun minister, ceea ce ar putea fi o problemă pentru complicata perioadă care urmează. ”Una e să înveți un minister când nu ai probleme financiare și banii curg, alta când vor urma probleme economice mari din cauza a ceea ce a lăsat în urmă PSD”, spun sursele noastre.

Pe de altă parte, e vorba de oameni care au fost alături de Ludovic Orban, au luptat alături de el și în partid și în parlament.

În acest week-end, Ludovic Orban va încerca să finalizeze o listă a cabinetului, așa încât cel târziu luni să o poată discuta la Cotroceni

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG