Linkuri accesibilitate

Hackerii au spart baza de date a ANAF-ului din Bulgaria. Milioane de informații au fost distribuite presei de pe un email rusesc


Milioane de informații financiare ale bulgarilor au fost furate de către hackeri și mai apoi distribuite de pe o adresă de email rusească.

Hackerii au furat milioane de informații financiare și personale ale bulgarilor pe care le-au distribuit apoi de pe un email rusesc, într-un atac care pe care ministerul de Interne l-ar fi pus în legatură cu decizia Bulgariei de a cumpăra avioane F-16 noi din Statele Unite, potrivit Guvernului de la Sofia, scrie Reuters.

Oficialii bulgari au spus că hackerii au accesat baza de date a ANAF-ului local înainte de a trimite presei din Bulgaria un email provenind de la un domeniu rusesc, care conținea link-uri către aceste date.

Echipe speciale dedicate lupei împotriva criminalității investighează atacul, care cel mai probabil a fost făcut din străinătate și a început la finalul lunii iunie, potrivit spuselor lor.

„Este probabil primul caz din Bulgaria care a avut succes și în care o multitudine de date personale au fost furate”, a spus ministrul de Interne bulgar Mladen Marinov, pentru un post local de știri.

El a precizat că, cel mai probabil, atacul a avut loc ca urmare a deciziei Bulgariei de a cumpăra opt avioane noi de vânătoare F-16 din Statele Unite pentru suma de 1,256 miliarde de dolari, cea mai mare achiziție militară de după căderea comunismului.

Ministerul de Finanțe bulgar Vladislav Goranov nu susține această teorie, mai prezcizează Reuters.

El confirmat touși că 3% din baza de date a ANAF-ului bulgar a fost afectată, implicând milioane de informații pentru o națiune care este formată doar din șapte milioane de locuitori.

Informațiile furate nu erau clasificate și nu pun în pericol stabilitatea financiară, a mai spus acesta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG