Linkuri accesibilitate

Hans Klemm: Provocările de securitate în regiunea Mării Negre sunt substanțiale, în special din partea Rusiei


Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a spus la dezbaterea Defense Summit, organizată de revista Newsweek România, că „provocările de securitate în regiunea Mării Negre sunt substanțiale, în special din partea Rusiei”.

Hans Klemm a mai subliniat, în cadrul dezbaterii Newsweek pe tema înzestrării Armatei Române și a strategiilor de apărare pe care ar trebui să le abordeze România, împreună cu aliații săi din NATO, și faptul că „anexarea Crimeei, conflictul din Donbass creează insecuritate”, iar „aceste acțiuni amenință securitatea în regiune, inclusiv a României”.

Totodată, diplomatul american a mai atras atenția că „provocări de securitate vin și din partea Iranului (rachetele de croazieră), Chinei (ofensiva 5G). NATO împlinește 70 de ani de existență”.

Ambasadorul SUA la București a mai vorbit și despre cooperarea militară româno-americană. El a punctat și faptul că „importanța Scutului anti-rachetă pentru securitatea regională este evidentă. Vreau să salut faptul că soldații români participă activ la exercițiile comune cu soldații americani”.

Citiți mai multe pe Newsweek.ro

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG