Linkuri accesibilitate

Haos în banii PSD. Directoarea economică, forțată să își dea demisia. „Ne-a spus că la cât s-a furat aici, ne uităm la 10.000 de euro”


Viorica Dăncilă a comandat un audit intern să vadă ce probleme sunt cu finanțele PSD, iar directoarea economică și fostul trezorier au fost schimbați din funcții.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că fosta directoare economică din epoca Dragnea -Drăghici a fost forțată să plece de la partid, după ce a fost bănuită de anumite nereguli financiare. Directoarea fusese împuternicită în vară să depună actele pentru rambursarea sumelor de la AEP.

În plin scandal privind pierderea sumelor de la europarlamentare, PSD s-a despărțit rapid și de directoarea economică a partidului, cea care lucrase alături de Mircea Drăghici în timpul mandatului lui Liviu Dragnea. Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că au fost găsite anumite nereguli în finanțele partidului, descoperindu-se la un moment dat că lipsește suma de 10.000 de euro.

Potrivit surselor citate, în momentul când a fost atenționată despre lipsa acestei sume, directoarea economică a răspuns: „la cât s-a furat aici, ne uităm la 10.000 de euro?”. Social-democrații susțin că suma a reapărut în „casa” PSD la câteva zile după acest incident.

Cu toate acestea, directoarea economică și-a dat demisia după ce a fost chemată în biroul trezorierului PSD, fiind amenințată că în caz contrar o să fie concediată.

Directoarea economică a precizat pentru Europa Liberă că niciodată nu a declarat în public sau în privat că s-au furat bani de la partid.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este trimis în judecată pentru modul în care s-a folosit de banii partidului în interes propriu, fiind acuzat de delapidare și utilizarea subvenției în alte scopuri decât cele pentru care a fost acordată.

Mircea Drăghici și directoarea economică au fost cei care s-au ocupat de rambursarea sumelor cheltuite la europarlamentare. AEP a decis să nu restituie însă banii folosiți în campanie, tocmai din cauza neregulilor descoperite la depunerea actelor. Drăghici figura ca reprezentant legal al partidului, dar nu se preciza ce funcție are în PSD, iar directoarea economică avea calitatea de mandatar financiar coordonator.

Directoarea economică a fost mandatată de Viorica Dăncilă pentru „depunerea cererii de rambursare”. Documentul a fost depus la AEP la finalul lunii iunie, când Dăncilă avea funcția de președinte interimar al PSD.

Social-democrații nu au putut demonstra în fața departamentului de control al AEP ce rol a funcție avea Mircea Drăghici în PSD. Din acest motiv, Autoritatea Electorală a decis să nu ramburseze nici un leu din suma cerută de PSD – 3.38 milioane de lei.

Tandemul Drăghici -Matei s-a ocupat de banii partidului în perioada mandatului lui Liviu Dragnea. Imediat după preluarea puterii în partid, Viorica Dăncilă a solicitat un audit intern pentru a vedea care este situația financiară a partidului. Concluziile nu au fost prezentat nici până în prezent în fața Comitetului Executiv al PSD, singura măsură anunțată fiind că toate contractele semnate în perioada Dragnea au fost suspendate.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG