Linkuri accesibilitate

Haosul de la Vama Nădlac: Șeful Poliției de Frontieră demisionează, este demis și se pensionează


Vama Nădlac
Vama Nădlac

Șeful poliției de frontieră, chestorul general de poliție Ioan Buda și-a dat demisia joi de la conducerea Poliției de Frontieră, „din motive personale”, după haosul de la Vama Nădlac, anunță Poliția de Frontieră, citată de Mediafax. La rândul său, Ministerul de Interne anunță că a dispus eliberarea „din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan BUDA, începând cu data de astăzi, 21 mai 2020”.

„La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan BUDA transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, chestorul general de poliție Ioan BUDA mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor”, transmite Poliția de Frontieră.

Demisia a venit după haosul de la Vama Nădlac din ultimile zile, unde mii de oameni s-au îngrămădit să intre şi să iasă din ţară.

De asemenea, Buda se pensionează. La solicitarea lui, ministrul de Interne Marcel Vela a aprobat demararea formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie.

„La solicitarea ofițerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat demararea formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, transmite MAI.

știre în curs de actualizare

XS
SM
MD
LG