Linkuri accesibilitate

Cinci persoane au murit în bombardamentele dintre Hezbollah și Israel


Schimburile de focuri între Israel și gruparea Hezbollah, din Liban, durează de câteva luni, după declanșarea atacului Hamas asupra Israelului și riposta armatei israeliene în Fâșia Gaza.
Schimburile de focuri între Israel și gruparea Hezbollah, din Liban, durează de câteva luni, după declanșarea atacului Hamas asupra Israelului și riposta armatei israeliene în Fâșia Gaza.

Patru persoane, între care un militant Hezbollah, au murit miercuri în Liban, după ce armata israeliană a lansat un baraj de drone, ca urmare a unui atac al grupării Hezbollah, în care o femeie, soldat israelian, și-a pierdut viața.

Patru persoane au murit și alte câteva au fost rănite într-o succesiune de bombardamente ale armatei israeliene asupra sudului Libanului, conform unor surse libaneze din rândul forțelor de securitate, transmite Reuters.

Bombardamentel au venit ca răspuns la un atac lansat de gruparea militantă Hezbollah și care a ucis un soldat, a transmis armata israleiană.

O femeie și cei doi copii ai ei au fost uciși într-un atac al armatei israeliene asupra satului al-Sawana, conform surselor menționate. Alte unsprezece persoane ar fi fost rănite, în timp ce pagubele au fost extinse.

De asemenea, gruparea militantă Hezbollah a declarat că un luptător de-al său a fost ucis într-un bombardament asupra altei localități.

Schimburile de focuri între armata israeliană durează de aproximativ patru luni, după ce Hezballoah a lansat atacuri peste frontieră în sprijinul grupării Hamas, care a declanșat în 7 octombrie care a declanșat atacul asupra Israelului din 7 octombrie, stârnind o ripostă în forță a armatei israeliene în Fâșia Gaza.

Hezbollah nu a anunțat nicio operațiune miercuri, dar a transmis că atacurile israeliene „nu pot rămâne fără răspuns.”

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului israelian a declarat miercuri presei că barajele cu rachete lansate din Liban miercuri dimineaţă au provocat moartea unei femei israeliene internarea altor opt persoane.

Ulterior, reprezentanții forțelor armate au transmis că femeia care a fost ucisă era un soldat.

"După cum am clarificat în repetate rânduri, Israelul nu este interesat de un război pe două fronturi. Dar dacă suntem provocați, vom răspunde cu forță", a declarat purtătorul de cuvânt, Ilana Stein, potrivit Reuters.

„Realitatea actuală, în care zeci de mii de israelieni sunt strămutați și nu se pot întoarce la casele lor, este insuportabilă. Ei trebuie să se poată întoarce acasă și să trăiască în pace și securitate”, a adăugat reprezentantul Guvernului israelian.

Acesta și armata israeliană au transmis că armata a răspuns la atacurile transfrontaliere cu rachete din Liban.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG