Linkuri accesibilitate

Hidroelectrica și-a lansat propria aplicaţie de facturare


Hidroelectrica și-a lansat propria aplicație destinată clienților, după aproape un an de oprire a facturării și de facturare retroactivă a clienților
Hidroelectrica și-a lansat propria aplicație destinată clienților, după aproape un an de oprire a facturării și de facturare retroactivă a clienților

iHidro oferă clienților companiei posibilitatea de a-și plăti mai ușor facturile, dar și să vadă istoricul consumului și să transmită indexul lunar. Aplicația este disponibilă pentru sistemele Android și iOS, dar și pentru computere desktop.

Lansarea aplicației Hidroelectrica vine după o perioadă de aproape un an în care facturarea nu s-a făcut sau a cuprins sume facturate retroactiv.

Întreruperea facturării a survenit la inițiativa Hidroelectrica, după ce compania a introdus un sistem total nou de gestiune a clienților, pentru că firma și-a adăugat activitatea de distribuție celei de producție de energie electrică.

În primă fază, aplicația iHidro nu va permite plata facturilor Hidroelectrica, pentru că nu a fost încă instalat programul de procesare a plăților.

Deocamdată aplicația oferă clientului istoricul facturilor, soldul de plată și permite transmiterea indexului.

Ce se poate face în acest moment cu aplicația iHidro

  • Monitorizarea consumului: Pe pagina principală a aplicației, clienții pot verifica soldul curent și pot accesa rapid ultima factură emisă.
  • Gestionarea locurilor de consum: cu iHidro, clienții pot gestiona toate locurile (adresele) de consum pentru care au contract.
  • Facturare: Aici sunt disponibile facturile emise și istoricul plăților efectuate.
  • Utilizare: Această secțiune permite introducerea indexului autocitit și consultarea istoricul de consum.
  • Contul Meu: În această secțiune, clienții își pot administra profilurile și detaliile personale.

Facturarea Hidroelectrica pentru clienți casnici s-a oprit în luna octombrie 2022 și a fost reluată, retroactiv, în februarie 2023.

Lunile în care compania nu a trimis facturile clienților au dus la acumularea unor sume de plată de către clienți. Reprezentanții Hidroelectrica au declarat că odată cu reînceperea activităților de facturare, sumele acumulate vor putea fi plătite eșalonat la cererea clienților.

În martie 2023, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a amendat Hidroelectrica cu 400.000 lei, inclusiv pentru că pentru că nu a emis lunar facturi pentru aproape 500 de mii de clienți.

Compania Hidroelectreica e deținută în proportie de 80% de statul român și e află în plină expansiune pe piața energiei verzi, în ciuda problemelor generate de reproiectarea sistemului de facturare.

În toamna lui 2021, compania a lansat o serie de oferte mult ma avantajoase decât celelalte de pe piață care a produs un exode a zeci de mii de clienți care au renunțat la vechii furnizori, mai ales in contextul scumpirii energiei. Ultima ofertă sub prețul general al pieței tip a avut termen în iunie 2023.

Tot în iunie 2023, Hidroelectrica s-a listat oficial la Bursa de Valori București și a încheiat cu succes cea mai mare ofertă publică iniţială realizată vreodată pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Astfel, compania a atras capital prin vânzarea de acțiuni de peste 9 miliarde de lei (aproape 1,9 miliarde de euro.

Compania a anunțat de asemenea, în martie 2023, intenția de extindere a capacităților de producție a energiei electrice „verzi” cu panouri fotovoltaice plutitoare. Proiectul se realizează într-o colaborare de tip joint-venture cu firma Masdar din Emiratele Arabe Unite. Acest proiect ar urma să ducă la o capacitate instalată suplimentară de 1.500 de megawați.

Potrivit informațiilor oferite de companie, Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din Romania și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG