Linkuri accesibilitate

Horațiu Moldovan: Nu e cazul să facem testare în masă. Nu e relevant


Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

„Nu e revelant și ar fi risipă de resurse”, astfel cataloghează secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, posibilitatea ca România să aplice o testare în masă pentru infecția cu coronavirus.

„Nu e cazul să facem testare în masă, vom testa conform definiției de caz. A testa pe toată lumea nu e relevant, ar fi risipă de resurse, raportul cost - beneficiu nu e rațional din punct de vedere al sănătății populației. Trebuie să gestionăm resursele, astfel încât să obținem maxim de informații”, a afirmat oficialul, citat de Digi24.

Moldovan a adăugat că a crescut foarte mult capacitatea de testare, problema fiind de siguranță a acestei testări.

„S-au ridicat diverse probleme, astfel încât să putem controla efectiv cum se realizează ea la nivelul acestor laboratoare, dincolo de documentele pe care le-au depus la DSP, pentru a crește precizia și pentru a avea siguranță cât mai mare. Numărul mare de testări poate pune problema de gestiune a probelor, de transfer. Asta verificăm, astfel încât să fie cât mai sigură la nivel global", a precizat el.

Potrivit datelor oficiale, până joi, la nivel național, au fost prelucrate 1.319.369 de teste. Dintre acestea 24.147 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.260 la cerere.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG