Linkuri accesibilitate

Hotnews. Pensionar italian: Nu mai fac faţă în Italia cu pensia de 600 de euro, vreau să mă mut în România


„Vreau să mă mut în România, nu mă mai descurc în Italia cu 600 de euro pensie. Aş vrea să îmi daţi câteva sfaturi, unde pot găsi o casă în chirie cu maxim 200 de euro şi dacă pot să-mi aduc şi maşina etc? Nu mai fac faţă în Italia. Cum aş putea să găsesc prieteni sau prietene ? Am 67 de ani, mulţumesc„ - iată mesajul postat online de Salvatore T., un pensionar italian, pe un grup mixt româno – italian, relatează Hotnews.

Mesajul lui Salvatore, însoţit de o fotografie de profil, a primit în scurt timp aproape 200 de răspunsuri şi sfaturi de la români din Peninsulă şi totodată de la italieni stabiliţi pe plaiuri mioritice.

Se poate trăi bine în România cu 600 de euro? Părerile comentatorilor sunt împărţite. Mulţi au răspuns că pensia din Italia nu e suficientă pentru a avea un trai bun în România. Alţii, aducând exemple de italieni care s-au mutat deja, susţin că varianta de transfer poate fi o idee bună.

Hotnew a realizat o listă cu motive «pro» şi «contra» mutării în România (cu siguranţă, nu exhaustivă), utilă chiar şi multor români care se întreabă dacă merită să se întoarcă şi în ce condiţii.

Citiți articolul integral pe Hotnews.ro.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG