Linkuri accesibilitate

Hunedoara nu mai are locuri la ATI pentru pacienți bolnavi de COVID-19


Trei pacienți din județul Hunedoara, diagnosticați cu COVID-19, au fost transferați în noaptea de luni spre marți la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, conform agenției Mediafax.

Conducerea SCJU Arad a anunțat că cei trei bărbați au fost transferați la Arad, la ATI, deoarece la Hunedoara nu mai sunt suficiente locuri pentru bolnavii care necesită terapie intensivă.

Cei trei pacienți, în vârstă de 58, 73 respectiv 79 de ani, suferă și de alte afecțiuni medicale printre care hipertensiune, obezitate, insuficiență cardiacă.

Între timp, la Târgu Mureș, primii doi pacienți critici diagnosticați cu COVID-19 au fost internași în Sala Polivalentă a Universității de Medicină și Farmacie. Acolo a fost amenajată o unitate de suport medical COVID-19.

Prefectura Mureș, citată de Mediafax, a anunțat că decizia a fost luată în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Primele 10 locuri dotate cu aparate de ventilare mecanică pentru pacienții în stare critică au fost date în folosință luni, iar următoarele 10 vor fi pregătite până la finalul acestei săptămâni.

De asemenea, în noua unitate medicală din Târgu Mureș vor fi disponibile alte 30 de locuri pentru pacienții cu simptome moderată.

„Având de vedere presiunea imensă pusă pe secțiile ATI la nivel național, județul Mureș s-a alăturat luptei din linia 1 cu unitatea de suport medical pregătită tocmai pentru un astfel de scenariu”, a spus prefectul Mara Togănel.

În noua unitate vor lucra 140 de persoane, angajați ai spitalelor din județul Mureș.

XS
SM
MD
LG