Linkuri accesibilitate

Igor Dodon crede că numărul unioniștilor va scădea odată cu creșterea calității vieții


Igor Dodon, în studioul Europei Libere din Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune, într-un interviu pentru Europa Liberă, că numărul celor care doresc unirea cu România va scădea pe măsură ce va crește calitatea vieții peste Prut.

„Dezamăgirea în autoritățile din RM. Eu cred că imediat ce va crește calitatea vieții, iar guvernul face tot posibilul în acest sens, inclusiv inițiativele președintelui, imediat ce vom face investiții majore în economie, numărul celor care nu își văd viitorul în acest stat va scădea. Pentru că cei care se declară că sunt pentru unire, în mare parte, nu sunt, ideologic, pentru acest proces, pur și simplu dezamăgirea. Știți, când vezi că lucrurile nu se schimbă spre bine, spui: da măcar cu...! Am vrut să spun ceva urât, dar nu spun. Dar să rupă situația asta într-o parte, îmbunătățirea calității vieții, reformele justiției, lupta cu corupția. Punere la pușcărie a celor care sunt vinovați. O să se schimbe lucrurile”, a spus Dodon

În privința statutului limbii moldovenești, Dodon a arătat că, peste Prut, limba de stat ar trebui să fie limba moldovenească, iar în școli ar trebui să se studieze istoria Moldovei. Pe de altă parte, Dodon susține că acest subiect nu există.

„Eu spun că istoria trebuie să fie istoria Moldovei și limba de stat este limba moldovenească. Tot timpul am spus acest lucru. Dar niciodată nu am ridicat, cel puțin ultimul timp, aceste subiecte pentru discuții publice. Nu am încercat să presez, să vin cu proiecte de legi, să insist ca guvernul ceva să schimbe ș.a.m.d. Noi am scos acest subiect care dezbina societatea. El nu există. Cineva încearcă să ni-l pună pe agendă, noi nu-l scoatem la iveală”, a spus Igor Dodon.

Mai multe detalii despre interviul amplu al lui Igor Dodon, găsiți aici

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG