Linkuri accesibilitate

Împușcături într-o baza de antrenament a Armatei Ruse: 11 soldați au murit și 15 au fost răniți


Incidentul a fost catalogat de oficialii ruși ca fiind unul terorist.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și 15 rănite, sâmbătă, pe un teren de antrenament militar din regiunea Belgorod din Rusia, când doi atacatori au deschis focul asupra unui grup de voluntari, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a spus că doi soldați voluntari au tras asupra altor trupe la terenul de antrenament, descris drept un poligon de tragere militar rus.

Ministerul a declarat într-un comunicat că împușcătura a avut loc în timp ce voluntarii se antrenau să lupte în Ucraina. Acesta a numit incidentul un atac terorist.

„În timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc cu persoane care și-au exprimat voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială (împotriva Ucrainei), teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”, a declarat presa rusă într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Oficialii ruși au precizat că cei doi voluntari care au tras asupra celorlalți soldați au fost împușcați mortal. Nu a fost clar dacă decesele lor sunt incluse printre cei 11 morți confirmați. Cei doi erau cetăţeni dintr-o fostă republică sovietică, a spus ministerul, dar nu a oferit alte detalii.

Site-ul de știri Baza, cu sediul la Moscova, a relatat că împușcătura a avut loc în jurul orei 10 a.m., dar a devenit cunoscută abia seara.

Motivul atacului este neclar.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială pe 21 septembrie, declanșând proteste, atacuri asupra birourilor de recrutare și fuga unui număr imens de bărbați din țară.

Putin a declarat pe 14 octombrie că Rusia ar trebui să finalizeze chemarea rezerviștilor în două săptămâni, promițând că va pune capăt mobilizării după recrutarea a peste 200.000 de oameni pentru a lupta în Ucraina.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG