Linkuri accesibilitate

Atacatorul care a ucis doi oameni pe aeroportul din Chișinău a murit la spital, unde era internat în stare gravă


Un incident armat a avut loc pe 30 iunie la Aeroportul din Chișinău.

Bărbatul care a împușcat mortal doi ofițeri de la Aeroportul Internațional Chișinău a murit în seara zilei de 3 iulie, anunță Poliția din Republica Moldova, citată de Europa Liberă Moldova. Acesta era internat în spital, în stare gravă și a murit din cauza rănilor produse în schimbul de focuri cu forțele de securitate din Aeroportul Chișinău.

Procuratura Generală a anunțat luni, 3 iulie, că bărbatul din Tadjikistan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrați la solicitarea Procuraturii Chișinău.

Pe numele atacatorului a fost deschis și un dosar penal pentru omor cu circumstanțe agravante.

Știrea inițială

Atacatorul care a ucis două persoane pe Aeroportul Internațional Chișinău este un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani, a declarat premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

„În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană, pasager, a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor”, a premierul Moldovei.

Dorin Recean a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a spus că Guvernul va interveni cu ajutorul necesar.

„Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice. Poliția investighează cazul și va oferi toate detaliile”, a mai spus premierul Republicii Moldova.

Știrea inițială

Ministerul Afacerilor Interne din Moldova (MAI) anunță că o persoană a fost reținută după ce a deschis focul pe aeroportul Internațional Chișinău și a ucis două persoane, transmite Europa Liberă Moldova. Potrivit instituției, agresorul a fost rănit. Acesta este un cetățean străin căruia nu i s-a permis să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

„În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a două victime. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Potrivit canalului de Telegram Prima Sursă, lansat de autoritățile de la Chișinău, agresorul a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane în timp ce era escortat pentru procedurile de expulzare.

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a transmis condoleanțe familiilor victimelor, precizând că este vorba de un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că autoritățile restabilesc situația în zonă, iar agresorul va fi cercetat. Procuratura Generală a deschis un dosar penal.

Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport.

Știre în curs de actualizare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG