Linkuri accesibilitate

Încă 74 de români, repatriați din Liban la întoarcerea dintr-un zbor umanitar cu ajutoare pentru civilii libanezi


 „Un nou grup de 74 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, a fost asistat în vederea repatrierii din Republica Libaneză”, transmite MAE.
„Un nou grup de 74 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, a fost asistat în vederea repatrierii din Republica Libaneză”, transmite MAE.

România a repatriat vineri încă 74 de cetățeni români și membri ai familiilor acestora din Liban.

„Un nou grup de 74 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, a fost asistat în vederea repatrierii din Republica Libaneză, fiind transportat în România, la bordul unei aeronave aparținând Forţelor Aeriene Române”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Zborul umanitar s-a derulat în contextul transportului din această dimineață a ajutoarelor umanitare oferite de România populației civile din Republica Libaneză.

Cele 74 de persoane au fost sprijinite de personalul Ambasadei României la Beirut și de două echipe consulare mobile din Unitatea de reacție rapidă a MAE în vederea eliberării documentelor de călătorie și îndeplinirii tuturor formalităților necesare îmbarcării.

Operațiunea a fost susținută și de alte autorități române, la sosirea în România, care au acordat asistența necesară în cooperare cu mai multe organizații neguvernamentale și cu Primăria București.

MAE reamintește că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – „EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE!” pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze. MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare.

Alți 69 de români și familiile lor au fost repatriați joi din Liban.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG