Linkuri accesibilitate

Incendiu de proporții în portul din Beirut, la doar o lună de la explozie


Incendiul se manifestă în zona depozitelor deja distruse de explozia din portul din Beirut din 4 august
Incendiul se manifestă în zona depozitelor deja distruse de explozia din portul din Beirut din 4 august

Un depozit cu ulei pentru motor și cauciucuri a luat foc joi în portul din Beirut, fără a face victime din primele informații, la doar o lună de la explozia devastatoare care a ucis 190 de persoane și a distrus portul și zonele rezidențiale ale capitalei Libanului, scrie Reuters.

Armata a transmis că nu este cunoscut până în prezent cauza izbucnirii incendiului, dar la fața locului au fost trimise elicoptere în încercarea de a fi menținut sub control.

Focul a izbucnit în zona de duty-free a portului și a răspândit coloane uriașe de fum deasupra orașului a cărui populație este încă traumatizată de explozia din port din 4 august care s-a soldat cu 190 de decese și peste 6.000 de persoane rănite.

Șeful Crucii Roșii din Liban, George Kettanah, a afirmat că nu există riscul unei alte explozii ca urmare a flăcărilor și a precizat că nu sunt victime, deși a arătat că unele persoane au avut dificultăți de respirație ca urmare a izbucnirii incendiului.

Imaginile filmate de televiziuni arată pompieri care se chinuie să țină sub control flăcările care se manifestă în zona ruinelor depozitelor distruse de explozia de acum o lună.

Explozia din 4 august a fost cauzată de o cantitate foarte mare de nitrat de amoniu care a fost depozitată în port în condiții improprii.

XS
SM
MD
LG