Linkuri accesibilitate

Incendiu la depozitul cu corpuri delicte al Poliției Capitalei


Depozitul este administrat de Direcția Finanțelor Publice București și are o suprafață de aproximativ 1.200 de metri pătrați. Poliția Capitalei plătește doar o parte din utilități.
Depozitul este administrat de Direcția Finanțelor Publice București și are o suprafață de aproximativ 1.200 de metri pătrați. Poliția Capitalei plătește doar o parte din utilități.

Un incendiu mocnit a izbucnit luni seară într-un imobil de 3.000 de metri pătrați, aflat lângă maternitatea Giulești, în care se află un depozit al Poliției Capitalei cu articole confiscate.

În clădirea cu cinci etaje din strada Boișoara, din sectorul 6 se află și camera cu corpuri delicte a poliției, iar pentru stingerea focului pompierii au intervenit cu cel puțin zece autospeciale ale SMURD. Pompierii s-au luptat 12 ore cu incendiul. Operațiunea a fost îngreunată de lipsa hidranților.

Depozitul este administrat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (DGRFPB) și are o suprafață de aproximativ 1.200 de metri pătrați. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București plătește doar o parte din utilități, transmite Poliția Capitalei.

Clădirea are paznici atât la intrarea în curte, precum și în mai multe puncte fixe, unul amplasat lângă depozit. De asemenea, depozitul este asigurat cu două sisteme de supraveghere video gestionate de Poliție și de Finanțe.

Paza și serviciile de stingere a incendiilor sunt asigurate de proprietarul clădirii, iar poliția achită aceste servicii, mai spune Poliția Capitalei.

Direcția Generală a Poliției Capitalei a fost sesizată luni seară, în jurul orei 18.00, prin sistemul de urgență 112, că într-o clădire din sectorul 6 a izbucnit un incendiu, transmite Poliția.

Descinși la fața locului, polițiștii au constatat că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajată camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, în care sunt depozitate bunuri aflate în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

„Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului”, arată sursa citată.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Serviciul de Investigații Criminale sector 6, sub supravegherea Parchetului, pentru infracțiunea de distrugere din culpă.

În depozit se aflau produse confiscate de poliție: țigări, îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii vestimentare, biciclete, triciclete, trotinete, jucării, articole sportive, alcool, obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor, arme albe, telefoane, laptopuri și componente PC, motociclete, scutere, dezinfectant, produse cosmetice, parfumuri, transmite Poliția Capitalei.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG