Linkuri accesibilitate

Incendiu la Institutul Matei Balș din București. Patru pacienți au murit arși


Patru persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală, potrivit informațiilor de la Ministerul Sănătății. Peste 100 de pacienți au fost evacuați și transportați către alte spitale din București. Deocamdată cauza incendiului nu e cunoscută

La fața locului au venit ministrul Vlad Voiculescu, secretarul de stat Vlad Voiculescu, medicul Streinu Cercel și șeful ISU, Bogdan Oprița.

Incendiul a izbucnit într-o cameră de la parterul spitalului. A fost declanșat planul roșu.

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că 44 de persoane au fost transportate la alte spitale din Capitală, iar alte 60 în alte clădiri ale Institutului Matei Balș. „Nu mai sunt persoane în stare critică. Se desfășoară o anchetă, așteptăm rezultatele anchetei”, a spus Bode într-o intervenție la Antena 3.

UPDATE: Bogdan Oprița, șeful ISU București, a declarat că 44 dintre pacienții de la Institutul Matei Balș au fost transportați la Spitalul Floreasca, la Spitalul Sf Ioan și la Spitalul Sf Pantelimon. Două dintre persoanele transportate se aflau în stare mai gravă.

UPDATE Streinu Cercel: În saloanele respective erau pacienți conectați la oxigen în strare gravă și medie. Incendiul a izbucnit într-o clădire construită în 1953, refăcută ulterior din toate punctele de vedere, inclusiv în privința oxigenului.

Colonel ISU - Focul ardea cu flacără deschisă la parter, pe o suprafață de 100-120 de metri pătrați, au fost afectate 4 saloane, cu degajări mari de fum și cu posibilitate de extindere la etajul 1 spre fațadă.

UPDATE Vlad Voiculescu: Toți pacienții au fost transferați la alte spitale. Nu mai sunt pacienți cu alte probleme în acest moment, arsuri, în acest moment.

UPDATE: Raed Arafat, alături de ministrul Sănătății, au făcut declatații de la fața locului. „Transmit condoleanțele familiilor pacienților care au decedat. La ora 5.05 a fost apelul la 112. La 5.13 a sosit primul echipaj. La ora 5.14 a fost declaanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe de la pompieri, de la Floreasca”, a declarat Arafat. Șeful DSU a spus că primul ministru, ministrul Bode și ministrul Sănătății au fost anunțați despre incendiu imediat.

UPDATE: Potrivit pompierilor, în clădire erau aproximativ 200 de persoane în momentul izbucnirii incendiului.

UPDATE:Patru dintre pacienți au fost duși la Institutul „Marius Nasta”. Alți pacienți au fost transportați către Spitalul Witting și către Spitalul Sf Ioan.

UPDATE: „Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. - decedate). (...) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme", a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

UPDATE: Sunt în jur de 100 de persoane evacuate. S-a început deja transferul spre alte spitale și în alte corpuri ale spitalului. Ministetul Sănății arată că alte persoane se află în ambulanțe pentru a fi sub supraveghere, pacienții nu sunt grav, doar din precauție. Ministrul Sănătății se află la fața locului.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt de la ISU București, a declarat la Antena 3 că incendiul a fost stins, iar pacienții au fost evacuați.

Pacienţii răniţi au fost preluaţi de ambulanţe SMURD.

Se actualizează

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG