Linkuri accesibilitate

Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina| 36 de persoane au fost evacuate


Slatina: Fire

Un incendiu s-a produs miercuri la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Incendiul este lichidat. Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter și etaj 1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. 36 de persoane au fost evacuate și 6 persoane s-au intoxicat. Se continuă operațiunile de căutare, anunță ISU OLT.

UPDATE 13.15 Ministerul Sănătății arată că a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății se deplasează la fața locului pentru a evalua situația și a discuta cu autoritățile locale privind transferul pacienților.

Pentru gestionarea situației la fața locului au acționat echipaje de salvare din patru județe

  • ISU Olt: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ;
  • ISU Dolj: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil;
  • ISU Teleorman: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;
  • ISU Vâlcea: 2 ambulanțe SMURD.

Potrivit informațiilor de la ISU Olt, 22 pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina. Alți șase pacienți au fost transportați la Spitalul Slatina, cu intoxicație cu monoxid de carbon.

Managerul Spitalului Județean Slatina, Dan Stana, a declarat la Digi 24 că nu există victime în urma incendiului. Incendiul a fost provocat de un pacient.

„La secția de Psihiatrie, care se află într-o locație exterioară a spitalului, am avut internați 37 de pacienți, dintre care 29 dintre ei pe acut și 8 pacienți cronici. Unul dintre pacienții cronici a intrat în sevraj și a fost izolat într-o cameră special amenajată a secției de Psihiatrie și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator, numai în acel izolator, dar fumul s-a împânzit în toată clădirea,” a declarat Dan Stana.

Despre incendiul de la Slatina a fost informat și președintele Klaus Iohanis, care a declarat la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din Ilfov că spitalele trebuie să fie mai sigure: „Înainte să ajung aici, la centru, am primit o veste tristă și, între timp, până m-ați așteptat, am fost pe telefon, să am ultimele date. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina, datele de până acum însă ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incintă au fost evacuate și pompierii abia acum intră acolo, să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Deci, situația definitivă vă va fi prezentată de cei care sunt acolo, dar deocamdată, din fericire, nu este așa de grav cum ar fi putut să pară chiar la început. Însă semnalul de alarmă este clar – e nevoie de reformă, trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure, și despre aceste lucruri voi vorbi mai în extenso probabil în această seară, când cred că vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătății”, a spus Klaus Iohannis.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG