Linkuri accesibilitate

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași. Un pacient a decedat


Un incendiu a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, cu degajări de fum pe hol, potrivit ISU Iași. Din păcate, un pacient în vârstă de 33 de ani a decedat după ce a suferit mai multe arsuri.

La incendiu s-au deplasat două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic.

18 pacienți care nu prezentau afecțiuni medicale au fost evacuați din pavilionul 1 barbați, iar un bărbat de 33 ani a fost găsit în stare semiconștientă și prezenta arsuri si simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, după ce o saltea de pat a ars, potrivit autorităților locale citate de Mediafax.

După efectuarea manevrelor de resuscitare victima a fost declarată decedată la ora 06.00.

Incendiul fost lichidat în scurt timp, în jurul orei 4, la aproape o oră după ce a izbucnit.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

Managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, Bogdan Șaramet, a explicat pentru „Ziarul de Iași” că pacientul care a decedat era în vârstă de 33 de ani, se afla la prima internare și nu avusese antecedente, ci fusese adus în urma unui episod acut.

„Este la prima internare persoana respectivă, nu mai fusese internată la Socola, toți ceilalți pacienți sunt în perfectă siguranță. A fost adus de poliție, care face obligatoriu o percheziție la intrare. Apoi la noi pacientul este preluat în triaj și apoi este trimis pe zona tampon, unde i se face o a doua percheziție, ne uităm după urme de agresiune pe corp și rămâne doar cu lenjeria intimă, iar apoi primește pijamale și este trimis în zona tampon”, a declarat Bogdan Șaramet.

Managerul însă nu își explică de unde ar fi putut avea țigări pacientul respectiv, pentru a fi validată ipoteza ISU că focul a pornit în urma fumatului.

XS
SM
MD
LG