Linkuri accesibilitate

Încep explicații la eșecul PSD. Claudiu Manda, despre cum a pierdut PSD în Dolj prima dată în 30 de ani


Viorica Dancila, flancată de soții Claudiu Manda si Olguta Vasilescu, liderii fiefului PSD Dolj
Viorica Dancila, flancată de soții Claudiu Manda si Olguta Vasilescu, liderii fiefului PSD Dolj

Claudiu Manda, președintele PSD Dolj și soțul Olguței Vasilescu, lider mulți ani al filialei județene, spune că deși nu a câștigat alegerile în fieful PSD, se clasează pe locul opt în țară între organizațiile locale.

Dolj a fost un județ roșu, cu scurte intervale de-a lungul timpului. La turul al doilea al prezidențialelor, Doljul a fost însă câștigat de Klaus Iohannis, care a obținut 51% din voturi, în vreme ce Viorica Dăncilă a ieșit pe locul al doilea.

Claudiu Manda a postat pe facebook explicații, în care a ocolit eșecul și a evidențiat scorul filialei pe care o conduce într-un top intern al PSD, unde se plasează pe locul opt.

În Dolj sunt înregistrate aproape 570.000 de persoane cu drept de vot, iar la urne s-au prezentat, la scrutinul de duminică, 292.810, un scor de peste 51,54% la prezență. Numai că, deși prezența a fost relativ bună, în comparație cu alte organizații, Viorica Dăncilă și PSD au avut 48,26% din voturi.

Claudiu Manda a preluat conducerea filialei locale după ce soția sa, Olguța Vasilescu, a fost liderul acestui fief al PSD încă de pe vremea președinției lui Mircea Geaonă, cel care a adus-o pe Vasilescu în rândul social-democraților de la PRM.

Manda a avut o ascensiune fulminantă în partid în epoca Dragnea, făcând parte, alături de Olguța Vasilescu, din cercul restrâns de decizie al fostului lider. A ajuns pe locul al doilea pe listele europarlamentare și acum este la Bruxelles, în Parlamentul European.

Din timpul campaniei electorale dintre cele două tururi de scrutin datează informațiile neconfirmate oficial de PSD, potrivit cărora Viorica Dăncilă i-ar fi reproșat lui Manda că s-a plâns apropiaților din filiala Dolj „că nu poate câștiga algerile cu o proastă”. Olguța Vasilescu a fost șefa de campanie a candidatei PSD la alegerile prezidențiale.

Cu câteva zile înainte de alegeri a apărut anunțul că uzinele Electroputere din Craiova, producătorul de locomotive al României, își închide definitiv porțile în luna decembrie

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG