Linkuri accesibilitate

Incident armat în Germania. 6 morți, suspectul arestat


Incidentul este tratat ca o drama de familie, spune șeful poliției locale
Incidentul este tratat ca o drama de familie, spune șeful poliției locale

Șase persoane au fost ucise și alte două rănite într-un incident armat dintr-un oraș din sud-vestul Germaniei, Rot am See, care se pare că s-a produs în urma unei dispute de familie, a spus poliția, citată de AP.

Un bărbat a sunat la poliție puțin după ora 12:45 p.m. (11:45 GMT) și le-a spus că a ucis mai multe persoane, a declarat șeful poliției regionale, Reiner Moeller, în timpul unei conferințe de presă.

Poliția l-a ținut pe bărbat pe linie și, când au ajuns la fața locului, câteva minute mai târziu, au arestat un cetățean german de 26 de ani, suspect de omor, a spus Moeller.

Ofițerii au găsit cadavrele a șase persoane - trei femei și trei bărbați - în clădirea unui bar și în spatele său. Mama și tatăl suspectului se aflau printre cei uciși, a mai spus șeful poliției.

Alte două persoane au fost rănite, iar una dintre ele are leziuni care-i pot pune viața în pericol, a spus Moeller. Suspectul a amenințat și doi copii, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani.

Moeller a spus că suspectul are permis de port-armă, ca membru al unui club de tir.

Șeful poliției spune că, încă, nu sunt cunoscute motivele pentru care suspectul a procedat astfel, dar autoritățile tratează cazul ca pe o „dramă de familie”.

Rot am See este situat la aproximativ 170 de kilometri nord-vest de Munchen. Este un oraș de aproximativ 5.300 de persoane într-o zonă rurală.

XS
SM
MD
LG