Linkuri accesibilitate

Incidente la vot: Împușcături accidentale într-o secție, continuarea campaniei electorale sau curentul picat


Șase incidente în desfășurarea votului de duminică au fost raportate până la ora 9 de către forțele de ordine. Printre ele se numără descărcarea accidentală a armei unui polițist, continuarea campaniei electorale deși legea interzice în ziua votului sau întreruperea alimentării cu energie electrică.

În localitatea Turburea din județul Gorj, unui polițist aflat în paza unei secții de votare i s-a descărcat arma din dotare. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, nicio persoană nefiind rănită.

„La efectuarea controlului armamentului din dotare, polițistul a executat un foc de armă accidental, în jurul orei 6”, a informat IPJ Gorj.

Desfășurarea în timp real a alegerilor parlamentare pe live blog-ul Europa Liberă

Au mai fost raportate incidente precum: întreruperea energiei electrice timp de 5 minute într-o secție din Gorj, un incident legat de continuarea campaniei electorale în Olt, precum și nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanțării fizice.

Aproximativ 5.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor structuri MAI asigură ordinea şi siguranţa la alegerile de duminică, pentru a preveni apariția de incidente.

18.191.396 de români sunt înscriși pe liste electorale și sunt așteptate duminică, până la ora 21, pentru a vota pentru componența următorului Parlament.

La ora 7 s-au deschis în țară cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG