Linkuri accesibilitate

Indonezia: Epava avionului prăbușit a fost găsită în mare


Indonezia a găsit epava avionului care s-a prăbușit în mare după ce a decolat din capitala Jakarta. Avionul de pasageri transporta 62 de pasageri și echipaj la bord când a dispărut de pe ecranele radar la patru minute după decolarea din Jakarta, pe 8 ianuarie, în drum spre Kalimantan.

După ce echipamentul sonar a detectat un semnal de la aeronavă, oficialii indonezieni au declarat că armata a depistat diverse părți din epava avionului în Marea Java la o adâncime de aproximativ 25 de metri.

Operațiunile de căutare și salvare au recuperat mai devreme părți de trupuri umane și piese suspectate a proveni de la avionul Boeing 737-500.

Autoritățile caută acum aparatul de înregistrare a cutiei negre, în speranța că conținutul său va ajuta la investigarea cauzelor care au cauzat prăbușirea.

Datele de la serviciul de urmărire FlightRadar24 au indicat faptul că avionul de linie a atins o altitudine de aproape 3.350 de metri înainte de a coborî la 75 de metri în mai puțin de un minut, la scurt timp după decolare.

Accidentul este primul incident major al companiei aeriene din Indonezia de la prăbușirea unui Lion Air Boeing 737 Max 8 în 2018 care a ucis toți cei 189 de pasageri și echipaj.

Zborul SJ 182 avea la bord 12 membri ai echipajului și 50 de pasageri, toți indonezieni, printre care șapte copii și 3 bebeluși.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG