Linkuri accesibilitate

Inedit în România | Vaccinare în Biserica Neagră din Brașov


Inedit în România | Vaccinare în Biserica Neagră din Brașov
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:07:19 0:00

Pentru prima dată în actuala campanie de vaccinare, un punct de imunizare a fost deschis în România într-o biserică. E vorba de cunoscuta Biserică Neagră din centrul orașului Brașov.

Lăcașul de cult aparține Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană, ai cărei credincioși sunt în majoritate sași. Centrul de vaccinare care a funcționat doar luni, 21 iunie, a fost deschis însă oricărui doritor, indiferent de religie.
În condițiile în care numărul celor care primesc serul anti-COVID este în continuă scădere la nivel național, acțiunea de la Brașov pare o reușită, pentru că, la finalul a nouă ore de activitate, 264 de persoane au fost vaccinate, conform reprezentanților Primăriei Brașov. Oamenii au putut alege între serurile produse de Pfizer și Johnson & Johnson. Cel mai solicitat a fost ultimul, pentru că se face doar într-o singură doză.
Destui dintre brașovenii sau turiștii veniți pentru imunizare în Biserica Neagră spun că au făcut acest gest dintr-o alegere pragmatică: necesitatea adeverinței de vaccinare.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG