Linkuri accesibilitate

Mars retrage de pe piața din România zeci de loturi de înghețată din cauza oxidului de etilenă într-un ingredient


Romania, mars recalls ice cream t

Compania Mars a publicat, sâmbătă, anunțul cu privire la retragerea de pe piață a 80 de loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers din cauza prezenței „oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE”, se arată în anunțul publicat pe pagina de internet a Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Oxidul de etilenă (C2H4O), este un gaz lichefiat, incolor, toxic și inflamabil, folosit, potrivit producătorilor, ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticide şi drept consumabil în procese medicale.

Compania Mars precizează că prezența acestuia în ingredientul produs de unul dintre furnizorii săi ar afecta și alți producători.

Mars precizează că „deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”.

Loturile retrase de pe piață sunt detaliate în anunțul producătorului. Consumatorii care identifică aceste loturi printre cumpărăturile lor pot cere rambursarea costurilor dacă furnizează la o adresă de e-mail imagini cu data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs.

Secțiile ATI Covid din spitalele românești sunt pline de zile la rând
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00
XS
SM
MD
LG