Linkuri accesibilitate

INSP a actualizat definiţiile de caz pentru Covid-19


Imagine generică

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, vineri, definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

Caz suspect este orice persoană cu debut brusc de febră şi tuse sau orice persoană cu debut brusc al oricăror 3 sau mai multe dintre următoarele semne şi simptome: febră, tuse, astenie, cefalee, mialgii, dureri în gât, coriza, dispnee, anorexie, greţuri, vărsături, diaree, status mental alterat; orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie, pleurezie; orice persoană cu infecţie respiratorie acută severă (SARI), febră sau istoric de febră şi tuse şi dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) şi care necesită spitalizare peste noapte.

Pentru copiii cu vârsta până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentaţia, se poate suspecta infecţia cu SARS-CoV-2, arată INSP.

Caz probabil este pacientul care întruneşte criteriile clinice enunţate la cazul suspect şi este contact al unui caz confirmat sau are legătură epidemiologică cu un focar cu cel puţin un caz confirmat.

XS
SM
MD
LG