Linkuri accesibilitate

Inspectorat Școlar: 17 școli din București vor începe cursurile online


238 de școli vor începe cursurile în online la nivel național

Elevii din 17 școli din municipiul București vor începe școala în Scenariul 3, care implică desfășurarea orelor de curs doar în online,

Potrivit unui comunicat al ISMB, 595 de unități de învățământ de stat şi particular au fost incluse în scenariul 2. Printre acestea se regăsesc 121 de unități de nivel preşcolar, 145 de nivel gimnazial, 96 de nivel liceal, 16 unități de învăţământ special, 5 şcoli de arte, 6 cluburi sportive, 6 cluburi ale copiilor și 200 de unități de învăţământ particular.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Alte 17 unități de învățământ de stat şi particular din Capitală au fost încadrate în scenariul 3, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online: Printre acestea se numără două unități de nivel preşcolar, 8 școli gimnaziale, două de nivel liceal, una de nivel postliceal, 3 de învăţământ special și una de învăţământ particular.

„7 unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în scenarii mixte (2 şi 3). Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situaţiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unităţi se află în curs de reabilitare şi altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învăţarea online”, a mai transmis ISMB.

La nivel național, școala va începe cu 12.610 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (cursuri normale cu toți elevii), 4.892 în Scenariul 2 (hibrid și în clase și online, prin rotație în grupe de copii), respectiv 238 în Scenariul 3 (exclusiv online).

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG