Linkuri accesibilitate

Președintele turc Recep Erdogan vrea o întâlnire față în față cu Putin


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat duminică seara că ar putea discuta în luna septembrie cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre un acord privind reluarea transportului de cereale pe Marea Neagră.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că ministrul de Externe de la Ankara, Hakan Fidan, ar putea merge în Rusia pentru discuții cu liderii de la Moscova. Președintele Turciei vrea și el să discute cu Vladimir Putin.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat la întoarcerea din vizita de la Budapesta, că luna viitoare, în septembrie, va încerca să discute față în față cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Erdoğan va merge la întâlnirea liderilor G–20 ce va avea loc în India, dar și la Adunarea Generală a Orgaizației Națiunilor Unite în SUA.

„Dacă găsim ocazia în acestă perioadă aglomerată, ne vom întâlni și vom vorbi cu Vladimir Putin față în față”, le-a spus președintele Turciei jurnaliștilor care se aflau în avionul prezidețial, la revenirea din Ungaria, potrivit agenției Anadolu.

Liderul de la Ankara s-a oferit din nou să medieze negocieri de pace între liderii Ucrainei și Rusiei.

Unul dintre subiectele de care Turcia este interesată este revenirea Rusiei în acordul privind exportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Rusia s-a retras din acordul „Grâne pe Marea Neagră” în luna iulie, după ce înțelegerea internațională a funcționat timp de un an.

 • 16x9 Image

  Anca Grădinaru

  Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
  Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

  A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
   
  A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

  Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

  La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG