Linkuri accesibilitate

Întâlnire Marcel Ciolacu-Mugur Isărescu la Palatul Victoria. Ținte: Reducerea inflației și controlarea deficitului


Premierul Marcel Ciolacu și guvernatorul Mugur Isărescu s-au întâlnit la Palatul Victoria.
Premierul Marcel Ciolacu și guvernatorul Mugur Isărescu s-au întâlnit la Palatul Victoria.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat luni, la Palatul Victoria, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre inflaţie şi despre situaţia economică.

Premierul Ciolacu și Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, au căzut de comun acord asupra unui plan de acțiune prin care România să se încadreze în ținta de deficit de 4,4%.

Guvernul mai susține că vrea să reducă inflația sub 8% până la sfârșitul anului. Ultimele date furnizate de Institutul Național de Statistică arată o inflație de 10,6%.

Conform comunicatului, cei doi au discutat și despre planul de investiții guvernamentale și plățile prin PNRR.

La întâlnire au participat și fostul premier Nicolae Ciucă, vicepremierul Marian Neacșu și miniștrii Marcel Boloș (Ministrul finanțelor) și Adrian Câciu (Ministrul investițiilor și proiectelor europene).

Țintele economice ale noului Guvern

Săptămâna trecută, la preluarea mandatului, premierul Marcel Ciolacu afirma că noul Guvern are de livrat ţinte şi jaloane din PNRR.

„Nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat. Mandatul acestui Guvern este despre reforme şi economie”, declara liderul PSD.

„Din acest moment, la Guvernul României şi la toate ministerele de linie am anunţat că intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem de livrat ţinte şi jaloane din PNRR şi nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat”, mai spunea Marcel Ciolacu.

„Mandatul acestui Guvern este despre reforme şi economie. Mai concret, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare şi locuri de muncă, iar rezultatele să se vadă concret în buzunarele oamenilor. De aceea, în fiecare şedinţă de Guvern, veţi vedea că avem pe agendă noi măsuri de stimulare economică”, a spus Marcel Ciolacu în prima şedinţă de Guvern.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG