Linkuri accesibilitate

Întârziere pentru noua tranșă de vaccin de la Pfizer


Doză de vaccin Pfizer

Comitetul Național pentru Vaccinare a anunțat că sâmbătă va sosi în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BionTech, care constă în 196.560 de doze. Ele vin pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, potrivit oficialilor. În pofida informării, transportul din ultimele două municipii va ajunge luni și nu în cursul acestei zile, din cauza condițiilor meteo, susțin surse oficiale pentru Europa Liberă.

Vaccinurile care au ajuns pe aeroportul Otopeni vor fi distribuite către Institutul Cantacuzino, Brașov, Constanța, Iași și Craiova.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, subliniază oficialii.

Comitetul de Vaccinare anunță că procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 21.060 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 24.570 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.060 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

XS
SM
MD
LG