Din cele 33 de locuri care îi revin României, zece ar urma să fie ocupate de PSD (26,5% din intențiile de vot), opt de către PNL (cotat cu 23% din intențiile de vot) , trei de către Pro România, partidul fondat de fostul premier social-democrat Victor Ponta (creditat cu 9,6%), potrivit datelor agregate de Parlamentul European cu privire la viitoarea sa componență.
Primele estimări ale Parlamentului European mai arată că USR și ALDE vin din urmă, fiecăruia revedindu-i tot câte trei locuri, cu 9,2% și respectiv 9% din intențiile de vot.
Câte două locuri ar reveni și PLUS (6,8%), PMP (5,6%) și UDMR (4,2%).
În România, alegerile europalamentare sunt programate să aibă loc pe 26 mai.
După Brexit, numărul eurodeputaților va fi de 705, față de 751 câți au fost în legislatura 2014-2019. În viitoarea legislatură, cele 73 de locuri care reveneau până acum Marii Britanii vor fi împărțite astfel: 27 merg către 14 state membre, iar 46 nu vor fi deocamdată folosite. România a avut până acum 32 de membri în Parlamentul European, iar începând cu legislatura următoare va avea 33.
Acest raport arată estimările privind intențiile de vot așa cum reies din sondaje la începutul lunii februarie. Parlamentul European a folosit cifre așa cum reies din sondajele publice din fiecare stat membru și agregate de Kantar, Unitatea de Monitorizare a Opiniei Publice și de Birourile de legătură ale Parlamentului din Statele Membre.