Linkuri accesibilitate

„Să nu vorbim despre asta!” Rușii refuză să își spună părerea despre războiul din Ucraina


„Să nu vorbim despre asta!” Rușii refuză să își spună părerea despre războiul din Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:39 0:00

Interviurile luate pe străzile din Moscova arată că rușii sunt extrem de atenți când sunt întrebați despre războiul din Ucraina. „[E] mai bine să nu spun nimic", admite unul dintre ei.

Folosirea cuvântului „război” pentru a descrie ceea ce Kremlinul numește „o operațiune militară specială” este considerată ilegală în Rusia, ceea ce face ca răspunsurile să aibă foarte multe nuanțe. Unii ruși recunosc că nu susțin invazia neprovocată care ține de șase luni asupra Ucrainei, pe când alții spun că sunt 100% de partea războiului.

În afara Rusiei, de exemplu în România, majoritatea (71,2%) consideră Rusia drept vinovată pentru războiul din Ucraina, 87,3% dintre români cred că liderii ruşi ar trebui să fie condamnaţi pentru crimele de război, iar 65% au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România, relevă un sondaj realizat INSCOP Research.

Potrivit sondajului, la întrebarea cine ar câştiga războiul din Ucraina, 50,3% dintre cei intervievați au spus că Ucraina, 26,1% - Rusia, iar 23,5% nu ştiu sau nu răspund.

XS
SM
MD
LG