Linkuri accesibilitate

Întârzieri în livrarea următoarei tranșe de vaccin anti-Covid


Următoarea tranșă de vaccine anti-Covid va fi livrată cu întârziere din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Prin urmare, pe 29 decembrie vor sosi noi vaccinuri în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar pe 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi.

Din informaţiile pe care le deţinem, în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.

Astfel că, la acest moment ştim că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează:

- în data de 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara;

- iar în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi.

Vă vom ţine la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19”, a transmis Grupul de Comunicare Strtegică, într-un anunţ de presă duminică.

Duminică, în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID în România, s-au vaccinat 960 de cadre medicale din cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Persoanele vaccinate nu ar fi înregistrat efecte adverse, potrivit autorităților.

În România au ajuns primele 10.000 de doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech, urmând ca săptămânal să mai vină circa 150.000 de doze.

În total, România ar urma să primească 10 milioane de doze de vaccin, iar autoritățile își propun să încheie prima etapă de vaccinare până la începutul lui februarie și să inoculeze serul la peste jumătate de milion de cadre medicale, procedura vaccinării fiind una benevolă.

Majoritatea țărilor Uniunii Europene au lansat, duminică dimineața, programele de vaccinare împotriva COVID-19 cu scopul opririi pandemiei. Primele doze de vaccin Pfizer/BioNTech au fost administrate bătrânilor din aziluri și cadrelor medicale din prima linie a luptei cu pandemia

XS
SM
MD
LG