Linkuri accesibilitate

„Marea aruncă la mal zeci de cadavre.” Cel puțin 5.300 de morți în Libia


„Marea aruncă la mal zeci de cadavre.” Cel puțin 5.300 de morți în Libia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00

Peste 5.300 de cadavre au fost numărate până în prezent în orașul Derna din Libia, a declarat ministrul aviației civile, Hichem Abu Chkiouat. El a adăugat că se așteaptă ca numărul morților chiar să se dubleze, deoarece Marea Mediterană „aruncă la mal zeci de cadavre.”

Autoritățile estimează că cel puțin 10.000 de oameni sunt dispăruți, iar alți aproximativ 34.000 au rămas fără case, după ce două baraje au cedat din cauza ploilor torențiale aduse de o furtună care a afectat și alte așezări din nord-estul țării, în apropiere de Marea Mediterană.

Orașul-port număra cel puțin o sută de mii de persoane, iar imaginile din satelit și declarațiile oficialilor indică distrugerea a aproximativ 25% din suprafață.

În timp ce căutările pentru supraviețuitori continuă, autoritățile au început să îngroape morții în gropi comune. Atenția este îndreptată și către cei care au scăpat, iar voluntarii copleșiți fac apel la oricine „cu o afiliere medicală” să ajute răniții, conform BBC.

Unele ajutoare au început să sosească, inclusiv din Egipt, dar eforturile de salvare au fost îngreunate de situația politică din Libia, țara fiind împărțită între două guverne care își clamează legitimitatea.

SUA, Germania, Iran, Italia, Qatar și Turcia se numără printre țările care au declarat că au trimis sau sunt pregătite să trimită ajutoare.

XS
SM
MD
LG