Linkuri accesibilitate

Inundații în Europa: În Polonia, un om a murit, în Cehia, patru au dispărut, iar în nordul Austriei, zăpada a ajuns la un metru


Mai multe țări din centrul Europei se confruntă cu inundații masive.
Mai multe țări din centrul Europei se confruntă cu inundații masive.

După România, Polonia, Cehia și Slovacia se confruntă cu inundații masive. În Polonia, premierul Donald Tusk a anunțat că o persoană a murit, iar în Cehia, patru oameni sunt dați dispăruți.

Furtuna Boris mătură acum centrul Europei. Sunt afectate regiuni din România, Ungaria, Polonia, Austria și Cehia.

În Polonia, premierul Donald Tusk, care merge duminică dimineață, în regiunile afectate, anunțat că un om a murit în urma ploilor masive din regiunea Klodzko.

Aproximativ 1.600 de polonezi au fost evacuați din aceeași regiune, situată în sud vestul țării. Totodată, 17.000 de locuitori din zonă nu aveau duminică dimineață curent electric.

Sâmbătă, autoritățile poloneze au închis granița cu Cehia de la Golkowice după ce un râu a ieșit din marcă și a inundat drumurile și stațiile de tren din regiune.

În Cehia, Poliția locală a anunțat duminică dispariția a patru persoane.

Râul Biala, din regiunea Glucholazy, sudul Poloniei, sâmbătă, 14 septembrie 2024
Râul Biala, din regiunea Glucholazy, sudul Poloniei, sâmbătă, 14 septembrie 2024

Trei dintre acestea se aflau într-o mașină luată de ape.

Și în Austria, mai multe regiuni din nordul țării sunt afectate de vremea rea. Autoritățile au declarat că în aceste zone este un dezastru natural.

În unele locuri din Tyrol, zăpada căzută a ajuns la un metru, o situație excepțională pentru mijlocul lunii septembrie, mai ales după ce acum 7 zile, temperatura a fost de 30 de grade.

Căile ferate au suspendat traficul în estul țării și mai multe linii de metrou din Viena s-au închis.

În capitala Austriei râul Viena a ajuns la cote care riscă să după apa în afara malurilor, potrivit agenției AFP:

În Slovacia, autoritățile au declarat stare de urgență în capitala Bratislava din cauza ploilor masive.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

XS
SM
MD
LG