Linkuri accesibilitate

Ioan Aurel Pop, membru în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist


Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

Zoltán Györke, subprefect de Cluj, a publicat mai multe documente care atestă că actualul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a făcut parte din Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist.

„Uniunea Tineretului Comunist a fost cea mai importantă pepinieră de cadre a Partidului Comunist Român. Primul secretar general al U.T.C. de după 23 august 1944 a fost Nicolae Ceauşescu. Uniunea Tineretului Comunist era condusă de un Comitet Central şi compusă din mai multe compartimente, printre care și Secţia Cadre. Lucrătorii acesteia întocmeau dosarele personale ale nomenclaturii uteciste și asigurau promovarea în funcţiile de conducere. Document. Dosar de cadre – Pop Ioan Aurel (Arhivele Naționale, Fond C.C. al U.T.C. – Secţia Cadre, Dosar P/15).”, scrie Zoltan Gyorke, pe Facebook, unde publică dovada prezenței lui Ioan Aurel Pop în UTC.

Conform actelor de la dosar, Ioan Aurel Pop, a fost primit în Uniunea Tineretului Comunist în 1969 și, ulterior, a început să primească funcții.

„Ca student, pe lângă interesul deosebit ce l-a manifestat în pregătirea lui, a desfășurat și o susținută activitate obștească. A fost secretar al ASC (n.r. Asociația Studenților Comuniști), vicepreședinte pentru probleme politico-ideologice în Consiliul UASC pe Universitate, reprezentant al studenților în Consiliul profesoral al facultății”, reiese din dosarul de cadre al președintelui Academiei Române.

Ioan Aurel Pop este președinte al Academiei Române din anul 2018, iar în 2012 a fost numit rector al Universitatății Babeş-Bolyai.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG