Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis. „10 august este una dintre marile tragedii postdecembriste. Guvernul PSD și-a atacat propriii cetățeni. Trebuie elucidat”


Klaus Iohannis cere aflarea celor care au dat comanda politică pentru violențele din 10 august 2018
Klaus Iohannis cere aflarea celor care au dat comanda politică pentru violențele din 10 august 2018

Președintele Klaus Iohannis a cerut, sâmbătă, în deschiderea adunării de semnături pentru campania sa electorală, elucidarea evenimentelor de la 10 august 2018 și aflarea celor care au dat comanda politică pentru violențele petrecute

„10 august este una dintre marile tragedii postdecembriste. Guvernul PSD și-a atacat proprii săi cetățeni. Evenimentele trebuie elucidate. Trebuie aflat cine a dat comanda politică”, a spus președintele Iohannis, cu prilejul demarării strângerii de semnături pentru campania prezidențială, în Piața Universității.

Iohannis a mai spus că, „dacă astăzi are loc comemorarea, speră să fie o mișcare pașnică, iar Guvernul să se abțină, să păstreze ordinea cu calm”.

Klaus Iohannis a fost prezent în Piața Universității, acolo unde cei de la PNL au organizat deschiderea campaniei de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis pentru obținerea unui nou mandat la Palatul Cotroceni.

Am nevoie de acest semnal din partea românilor. Împreună trebuie să resetăm statul român”, a spus Iohannis, care a cerut oamenilor să semneze pe listele pentru candidatura sa, folosind unul dintre sloganurile protestatrilor apolitici din Piața Victoriei, „Reset Romania!”

Iohannis a continuat cu un nou atac la adresa PSD, singurul partid pe care îl atacă în debutul campaniei prezidențiale. „PSD a adus statul în pragul unui eșec”, a spus șeful statului, care a reluat promisiunea că, după alegerile parlamentare este nevoie de un nou guvern. „După alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, vreau să coagulez o echipă din PNL și din alte partide de opoziție”, a spus Iohannis, pentru „a face România bine”.

În Piața Universității, vizavi de Universitate, câteva zeci de militanți liberali, precum și parlamentari PNL, l-au așteptat pe Iohannis încă de la ora 10.00, împărțind fluturași și alte articole de publictate electorală, pe care este înscris sloganul „Iohannis, președintele meu”.

În cursul săptămânii a fost lansată și campania de strângere de semnături a candidatului la Cotroceni sprijinit de USR și PLUS, Dan Barna.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG