Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Iohannis a decis întrebarea pentru referendum: „Ce întrebare credeți că ar trebui să pun la referendum?”


Roșia Today: Iohannis a decis întrebarea pentru referendum
Roșia Today: Iohannis a decis întrebarea pentru referendum

Președintele Iohannis s-a hotărât. S-a hotărât să nu se hotărască. Adică mai deschide o rundă de consultări cu Parlamentul pe tema referenfumului. Hai că-i bine! Analiștii noștri pe politică, economie, tărăgănat și bătut apa în piuă încearcă să prevadă ce se poate petrece în continuare.

Sunt șanse mari ca președintele să poarte consultări repetate despre întrebarea de la referendum mult după ce referendumul se va fi ținut.

Din sursele Roșia Today am aflat că Dl. Iohannis va pune pe buletinul de vot următoarea întrebare: „Ce întrebare credeți că ar trebui să pun la referendum?”

O altă variantă în lucru ar fi: „Vreți să organizez un referendum?”

De asemenea, pentru o mai largă consultare a societății, poate că președintele mediator ar trebui să se consulte cu mai multă lume, nu doar cu partidele politice și Parlamentul. S-ar mai putea consulta cu Federația Română de Fotbal, de pildă. În acest caz am putea adăuga pe buletin și întrebarea: „Vreți ca România să se califice la Euro 2020?” Apoi ar putea chema la consultări și galeriile de fotbal, o voce puternică a societății civile.

Președintele s-ar mai putea consulta și cu juriul de la Eurovision. Dar la ăștia o să dureze că aici iese mereu cu circ. Poate niște consultări cu niște vrăjitoare gen Mama Omida, care vor putea da idei nu doar cu privire la întrebarea de pe buletine, ci și, direct, despre rezultatul care se va înregistra.

Domnul Iohannis ar putea strecura pe buletinul de vot și întrebări mai omenești cum ar fi: „Unde este cea mai bună pârtie de ski?”

Sau, ca să închidă gura cârcotașilor, ar putea veni cu o întrebare la care numeni nu a găsit răspunsul până azi: „A fi sau a nu fi?” cu cele două variante de răspuns: Da și Nu.

XS
SM
MD
LG