Linkuri accesibilitate

Iohannis, avertisment dur către Dăncilă în legătură cu propunerea de comisar European: ”Încălcați flagrant Constituția”


U.S. -- Romanian President Klaus Iohannis listens as President Donald Trump speaks in the Oval Office of the White House, Washington, August 20, 2019
U.S. -- Romanian President Klaus Iohannis listens as President Donald Trump speaks in the Oval Office of the White House, Washington, August 20, 2019

Președintele Iohannis îi atrage atenția premierului Viorica Dăncilă că refuzul de a veni la consultări pentru o nouă nominalizare a unui comisar e. uropean este o dovadă că riscă ”credibilitatea țării pentru interese meschine de partid”.

Această nominalizare trebuie făcută ”doar după consultări cu președintele României și după obținerea avizului Parlamentului”, se spune Iohannis într-o declarație de presă.


„Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, afirmă președintele Iohannis.

Refuzul de a veni la consultările cu președintele „încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României”.

Iohannis continuă într-un registru acuzator, spunând că acțiunile Vioricăi Dăncilă „continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului” și arată ”diletantismul și lipsa de responsabilitate politică”. Încăpățânarea prim-ministrului de a-și susține prietenii politici pentru o funcție în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eșec uriaș și riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către țara noastră”.

Propunerea PSD pentru funcția de comisar european este Dan Nica, iar ca variantă de rezervă este Gabriela Cioc.

Viorica Dăncilă a declarat la finalul Comitetului Executiv că vor exista două propuneri, un bărbat și o femeie pentru funcția de comisar european. Această soluție a venit după ce a discutat cu Ursula von der Leyen, chiar în timpul ședinței PSD. „Vom proceda după modul în care a procedat și Ungaria. Dacă Ungaria merge cu două propuneri, mergem și noi cu două. Dacă Ungaria, merge cu una, mergem și noi cu una”, a spus premierul.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG