Linkuri accesibilitate

Iohannis: CCR a spus exact ceea ce spun și eu de trei săptămâni, Dăncilă trebuie să meargă în parlament pentru vot


Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat după decizia Curții Constituționale că aceasta spune clar că premierul trebuie să meargă în parlament pentru un vot de încredere deoarece s-a schimbat compoziția politică a guvernului. Dăncilă la acuzat pe Iohannis că a încălcat Constituția ”cu cinism”.

”Guvernul nu mai are aceeași compoziție prin plecarea ALDE”, iar premierul e obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere, a spus Președintele Iohannis la scurt timp de la apariția deciziei CCR în ce privește ministrii interimari.

”Constat azi cu satisfacție că și CCR a ajuns în mod corect și inevitabil exact la aceeași concluzie pe care o spun de 3 săptămâni: guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă în fața Parlamentului”.

Celelalte chestiuni menționate în decizia Curții, precum și blocajele sunt generate de refuzul premierului de a veni în parlament, a mai precizat președintele.

Înaintea prședintelui a ieșit însă cu o declarație Viorica Dăncilă. Aceasta l-a acuzat pe Iohannis că a încălcat Constituția cu ”cinism și nepăsare”, dar a spus că va cere votul de încredere al Parlamentului.

Conflictul însă nu se va soluția prea repede, atât premierul, cât și președintele au spus că vor aștepta motivația Curții.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG