Linkuri accesibilitate

Iohannis: Pesediștii care au lăsat gol fondul de rezervă al guvernului strigă acum că nu facem ce trebuie


Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a răspuns marți atacurilor acelor politicieni care folosesc „această nenorocire” a pandemiei de coronavirus „pentru câștigul lor electoral”.

„Nu toți însă, nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu, mare cât Casa Poporului. Contraexemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această perioadă critică”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută marți la Cotroceni, prima cu jurnaliștii de la declararea stării de urgență.

Iohannis a constatat că exact cei care au lăsat gol fondul de rezervă al guvernului „strigă” în parlament că premierul și președintele nu fac ce trebuie.

  • „În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice, un festival deplorabil, instrumentat de aceiași politicieni. Care și înainte de criză au avut un comportament destul de nociv și cert demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani.
  • Banii românilor au fost risipiți pe guvernele pesediste. Acești bani au fost risipiți în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara. Este trist ca, după ani și ani de guverne pesediste, să ne găsim în situația să facem față unei epidemii groaznice cu vistieria aproape goală, fără rezerve, și tot aceiași pesediști să strige în Parlament că Guvernul și Președintele nu fac ce trebuie. Este ceva jalnic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a criticat inițiativele acestor partide „care mai de care mai populiste” prin care „vor să ofere tot, că, așa-i?, nu dau de la ei”, propunând „măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva.”

Despre protagoniștii acestor propuneri, Iohannis a spus că „sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile, doar pentru a câștiga capital electoral. Este ceva jalnic.”

Citește și:

Strategia lui Ciolacu și Ponta: avalanșă de proiecte în Parlament pentru a pune presiune pe Guvern

”Au fost o serie de gesturi iresponsabile în Parlament, transformate în acte normative care apasă asupra bugetului public, care și așa este sub un stres enorm, fiindcă din cauza epidemiei avem probleme economice mari. Putem să gestionăm economia României, dar în niciun caz nu se poate așa, cu gesturi populiste, un gest după altul, după altul”, a mai spus președintele.

„Dăm la toată lumea? Ok, dăm, de unde să dăm? Putem să dăm doar atât cât este. Iar acești politicieni, ca să trag linie, că nu vreau să vorbesc prea mult despre ei, n-au învățat nimic din greșelile trecutului și ei compromit, prin acest comportament, viitorul întregii națiuni. Ei compromit prin acest comportament populist, demagogic, viitorul generațiilor de români care vor veni după noi. Și vă spun drept, eu nu voi tolera așa ceva!”, a încheiat Iohannis.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG